Media en blogs

Blogs, leesvoer en video's

Voor de liefhebbers regelmatig wisselende verschillende blogs, video’s en leesvoer
Voor de liefhebbers regelmatig wisselende verschillende blogs, video’s en leesvoer

Video's

Een prachtige (muziek)video die aangeeft wat het effect is van muziek bij het verwerken van heftige gebeurtenissen. Deze video is de winnaar van een wedstrijd om muziek van Hans Zimmer in een clip te verwerken.
Hieronder een video van Berthold Gunster. Berthold is bekend van Omdenken. Bij Omdenken gaat het erom anders naar situaties te kijken.
Psycho2Go heeft een aantal mooie animaties gemaakt waarin de effecten van communicatie door ouders bepalend is voor de ontwikkeling van kinderen. Deze video is er eentje van.
De gerenommeerde psychiater Bessel van der Kolk heeft niet alleen een mooi boek geschreven over trauma (Traumasporen / The body keeps the score). Ook een mooi filmpje waarin hij uitlegt wat trauma is.
Verder een video van Gabor Maté. Gabor is een gepensioneerd huisarts uit Canada en is gespecialiseerd in onder andere gezinnen en trauma.
In de film Rocketman (2019) over het leven van Elton John, zit een scene die heel goed aangeeft hoe trauma coaching werkt.
Wil je naar aanleiding van deze filmpjes meer weten over alle mogelijkheden die ik aanbied:

Blogs en columns

Straffen puber coaching

Zoeken naar straf voor pubers

Het voordeel (of nadeel) om als zelfstandige een praktijk te hebben, is dat je voor een groot deel afhankelijk bent van vindbaarheid op Google. Bijhouden waarop gezocht wordt is dan

Lees verder »
begrip jongeren coaching coach breda

Een beetje begrip graag

Ik keek nooit naar de reacties onder artikelen op Facebook. Totdat corona ons land binnentrok. Niet dat ik mij nu ineens wel interesseer voor de reacties onder allerlei artikelen. Ik

Lees verder »