De coach

Even voorstellen

Het erg belangrijk dat je een klik met je coach, counselor of begeleider hebt.
Daarom is het ook belangrijk te weten met wie je te maken hebt

De coach

Mijn naam is Marjolijn Peeters, moeder van 3 (inmiddels jongvolwassen) kinderen en al 25 jaar gelukkig getrouwd. Eind 2018 ben ik Allegorie coaching gestart. Ik bied coaching, counseling en psychotherapie aan en ik richt mij op jongeren (vanaf 12 jaar) en volwassenen die een duwtje in de rug nodig hebben. Ze weten het even niet meer en lopen vast in hun leven. Zonder hulp in een vroeg stadium kan een klein probleem een leven lang opspelen en meegedragen worden.

Mijn kijk

Ik werk met bewezen methodes zoals NLP en ACT. Voor begeleiding op stress & burn-out werk ik met de CSR®-methode. Voor trauma begeleiding bied ik IoPT aan. Hoe mooi en bewezen de methodes ook zijn; alles valt of staat met de relatie tussen coach en de coachee (jij dus). Het opbouwen van een vertrouwensrelatie in een 1-op-1 setting is cruciaal, in een omgeving die dit uitstraalt.
Begeleiding doe ik vanuit huis, dit is het meest herkenbaar, toegankelijk en voelt het prettigst. Zowel voor ouder als jongere. Wij hebben een prachtige woonboerderij waarin ik een kamer heb ingericht die aanvoelt als thuis. 4 muren waarbinnen alles besproken kan worden en waarbinnen alle informatie blijft.
coach coaching breda

Waarom zou je voor mij kiezen?

Google het woord “coach” en je vindt binnen 1 seconde een chaos aan aanbod. Hulp van iemand kies je omdat je je daar goed bij voelt, je voelt het vertrouwen en je vertrouwt erop dat deze persoon je verder helpt. Door de juiste vragen te stellen kom ik met de juiste handvatten. Ik ken het klappen van de zweep vanuit mijn privésituatie.
Mijn omgeving omschrijft me als open, concreet en grondig. Dit is voor mijn werk als therapeut/coach de juiste mix van persoonlijke kenmerken die nodig zijn mijn werk goed te kunnen doen. Ik heb een open persoonlijkheid, mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij en nemen me snel in vertrouwen. Dat vormt een belangrijke basis voor een traject.
coach coaching breda

Mijn aanpak

Ik begeleid op resultaat. Dit betekent dat ik in een aantal sessies houvast bied voor de toekomst. Geen zweverig gedoe en mooie woorden maar een oplossing. Het is belangrijk om de onderste steen boven te krijgen. Waar draait het nu écht om? Wat is de achtergrond van je hulpvraag? Een grondige analyse is nodig om tot de juiste oplossing te komen. Geen kruisverhoor maar een goed gesprek.

Erkend

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gedaan zodat ik vakkundig kan coachen. Als level 3 therapeut ben ik aangesloten bij de belangenorganisatie voor therapeuten: CAT vergoedbaar. CAT staat voor Complementair Aanvullende Therapeuten, een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor complementaire PLATO-therapeuten. Als je meer wilt weten over het competentieprofiel van een CAT level 3 therapeut, lees dan hier verder.Deze organisatie heeft niet alleen toelatingseisen, ze zorgen ook dat ik mij aan de kwaliteitseisen en regels in de branch moet houden.
diensten tarieven Allegorie coaching coach breda
Verder ben ik:
Als IZR-begeleider ben ik door Interakt toegelaten tot het in Nederland en België actieve professionele IZR-netwerk. Net als onze collega’s in het IZR-netwerk ben ik gedegen opgeleid in de toepassing van de methode. Ik onderhoud mijn kennis en vaardigheden door permanente educatie, zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en blijf reflecteren op mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.
diensten tarieven Allegorie coaching coach breda

Juiste papieren

Behalve dat ik als coach, counselor en psychotherapeut opgeleid ben, volg ik constant trainingen en cursussen om bij te blijven in het vakgebied. Dit is ook een vereiste vanuit mijn beroepsvereniging.

Diploma’s

opleidingen coaching coach breda

Certificaten

opleidingen coaching coach breda
Mijn volledige CV staat op LinkedIn. Wil je daar meer van weten?