De coach

De coach voorstellen

Bij coaching is het erg belangrijk dat je een klik met je coach hebt.
Daarom is het ook belangrijk te weten met wie je te maken hebt
Bij coaching is het erg belangrijk dat je een klik met je coach hebt.
Daarom is het ook belangrijk te weten met wie je te maken hebt

De coach

Mijn naam is Marjolijn Peeters, moeder van 3 (inmiddels jongvolwassen) kinderen en al 25 jaar gelukkig getrouwd. Eind 2018 ben ik Allegorie coaching gestart. Ik bied coaching en counseling aan en ik richt mij op jongeren (vanaf 12 jaar) en volwassenen</strong die een duwtje in de rug nodig hebben. Ze weten het even niet meer en lopen vast in hun leven. Zonder hulp in een vroeg stadium kan een klein probleem een leven lang opspelen en meegedragen worden.

Mijn kijk

Ik werk met bewezen coaching methodes zoals NLP en ACT. Voor coaching op stress & burn-out werk ik met de CSR®-methode. Voor trauma coaching bied ik IoPT aan. Hoe mooi en bewezen de methodes ook zijn; alles valt of staat met de relatie tussen coach en de coachee. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie in een 1-op-1 setting is cruciaal, in een omgeving die dit uitstraalt.
Coaching doe ik vanuit huis, dit is het meest herkenbaar, toegankelijk en voelt het prettigst. Zowel voor ouder als jongere. Wij hebben een prachtige woonboerderij waarin ik een kamer heb ingericht die aanvoelt als thuis. 4 muren waarbinnen alles besproken kan worden en waarbinnen alle informatie blijft.
coach coaching breda

Waarom zou je voor mij kiezen?

Google het woord “coach” en je vindt binnen 1 seconden een chaos aan aanbod. Een ouder zoekt naar de oplossing, een jongere op het probleem maar het resultaat lijkt hetzelfde. Een coach kies je omdat je je daar goed bij voelt, je voelt het vertrouwen en je vertrouwt erop dat een coach je verder helpt. Door de juiste vragen te stellen kom ik met de juiste handvatten. Ik ken het klappen van de zweep vanuit mijn privésituatie.
Mijn omgeving omschrijft me als open, concreet en grondig. Dit is voor mijn werk als therapeut/coach de juiste mix van persoonlijke kenmerken die nodig zijn mijn werk goed te kunnen doen. Ik heb een open persoonlijkheid, mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij en nemen me snel in vertrouwen. Dat vormt een belangrijke basis voor een coaching traject.

Mijn aanpak

Ik coach op resultaat. Dit betekent dat ik in een aantal sessies houvast bied voor de toekomst. Geen zweverig gedoe en mooie woorden maar een oplossing. Het is belangrijk om de onderste steen boven te krijgen. Waar draait het nu écht om? Wat is de achtergrond van je hulpvraag? Een grondige analyse is nodig om tot de juiste oplossing te komen. Geen kruisverhoor maar een goed gesprek.

Erkend coach / counselor

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gedaan zodat ik vakkundig kan coachen. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de belangenorganisatie voor therapeuten: CAT vergoedbaar. Deze organisaties hebben niet alleen toelatingseisen, ze zorgen ook dat ik mij aan de kwaliteitseisen en regels in de branch moet houden.
diensten tarieven Allegorie coaching coach breda
Daarnaast ben ik als level 3 therapeut aangesloten bij CAT: Complementair Aanvullende Therapeuten, een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor complementaire PLATO-therapeuten. Als je meer wilt weten over het competentieprofiel van een CAT level 3 therapeut, lees dan hier verder.

Juiste papieren

Behalve dat ik als counselor en coach opgeleid ben, volg ik constant trainingen en cursussen om bij te blijven in het vakgebied. Dit is ook een vereiste vanuit mijn beroepsvereniging.

Diploma’s

opleidingen coaching coach breda

Certificaten

Mijn volledige CV staat op LinkedIn. Wil je daar meer van weten?