Vragen en antwoorden

Veel voorkomende vragen

De meest voorkomende vragen zijn hier vermeld.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op

Antwoorden over coaching

Bij coaching krijg je hulp om een voor jou belangrijke hulpvraag te beantwoorden. Je gaat samen met een coach opzoek naar wat jou tegenhoudt te doen wat je wil doen. Een coach begeleidt jou daarbij.
Bij coaching ga je zelf opzoek naar veranderingen voor jezelf die jij oké vindt. Een coach begeleidt jou hierbij. Bij counseling kijkt de counselor met jou ook naar de onderliggende zaken die spelen. Ik combineer deze twee zodat je het maximale resultaat kan halen en je het meeste effect krijgt. Vandaar dat je op de facturen “counseling” ziet staan.
Dingen die je eerst in de weg zaten, kan je nu weer aan. Je geeft jezelf zo de kans beter in je vel te zitten. Daarbij kan coaching / counseling voorkomen dat je last krijgt van toenemende klachten zoals bijvoorbeeld een burnout.
Het antwoord is vrij kort en simpel: niemand. Dus dat geldt ook voor andere hulpverleners, partners, familieleden en werkgevers. Dit is vastgelegd in de wet. Niemand kan je verplichten hulp te krijgen. Je kan er hier meer over lezen.
Begeleiding op afstand wordt ook video coaching of e-coaching genoemd. Ik begeleid ook op afstand als je dat beter uitkomt. Daar moet ik wel bij opmerken dat begeleiding effectiever is als we in een ruimte bij elkaar zitten maar het is zeker geen belemmering voor de uiteindelijke uitkomst. We maken dan een afspraak en ik stuur je een link naar een digitale ruimte waar we elkaar spreken. Deze ruimte is afgeschermd en beveiligd. Er kan dus niemand bij.
Bij EMDR wordt de herinnering aan een trauma vervaagd door je werkgeheugen af te leiden. Tijdens EMDR haal je een pijnlijke herinnering op. Het is dus nodig dat je het exacte trauma weet. Op het moment dat je de herinnering levendig voor je ziet, zorgt een therapeut dat je met je ogen vingers of een lichtje volgt (dit kan ook met piepjes met een koptelefoon): ze zorgen voor afleiding van je werkgeheugen. Het werkgeheugen raakt vol en de nare herinnering verliest langzaam zijn emotionele lading. EMDR is daarmee een hardere manier van trauma verwerken.Bij IoPT wordt niet gestuurd op het herbeleven van je trauma. Vaak weet je ook niet precies wat het trauma is. Je wordt met IoPT niet weer in je trauma gegooid met het risico op her-traumatisering. Bij IoPT wordt de emotie niet verplaatst maar echt verwerkt in jouw tempo waardoor je ook afscheid kan nemen van je overlevingsdeel. IoPT is een zachte manier om je trauma te verwerken.
Nee, ik heb (gelukkig) geen wachtlijst. Meestal is het mogelijk binnen 2 weken een afspraak in te plannen. Voor kennismakingsgesprekken kan dat meestal binnen een week.
Een opstelling is een uitbeelding in de ruimte van jouw vraag met behulp van mensen of woorden op papier. Op die manier krijg je een levend schilderij van hoe jouw onderbewuste werkt. Je kan er hier meer over lezen.
Heb jij het wel eens ervaren dat je een ruimte of kamer binnenkwam en dat je direct een bepaald gevoel kreeg? Bijvoorbeeld van onveiligheid, of van rust, of je voelde je licht en blij. Je hebt dus kennelijk iets opgepikt via je zintuigen omdat je iets hoorde, iets voelde je, of iets rook, of je pikte iets op via je intuïtie. Al die signalen van buiten hebben jou informatie gegeven en daar kreeg jij een bepaald gevoel van. Dat uitwisselen van signalen tussen de buitenwereld en jezelf noemen we resoneren. En dat is de meest natuurlijke manier om met de buitenwereld (de realiteit) in contact te komen. Daar tegenover staat het met behulp van ons denken de realiteit verklaren en vormgeven. En dat is dus maar ten dele waar. Bij resoneren komen we dichter bij dat wat zich werkelijk in jouw leven heeft afgespeeld dan via het denken.
Bij trauma begeleiding gebeurt het vaker dat je meer tijd wil voor je sessie. Voor een sessie met trauma begeleiding is vaker 1,5 uur fijn terwijl bij een reguliere sessie een uur meestal genoeg is. De kosten per sessie zijn daardoor wel iets hoger.
Als je last hebt van een burnout, chronische stress of je bent overpannen, dan is dat iets dat al een tijdje bezig is. Je hebt er dus al langer last van en komt nu met een hulpvraag omdat het niet meer gaat. Stress, burnout en overspannenheid zitten niet alleen in je hoofd. Het zit ook in je hele lijf en daar moet je van herstellen. Dat gaat minder snel dan je zou willen. Daarom duurt dit traject langer dan andere coaching. Je kan hier meer lezen over burnout coaching.
vragen coaching coach breda

Antwoorden over kosten en vergoeding

De actuele prijs voor coaching vind je hier. Hiervoor krijg je sessies van ongeveer een uur. Net als dat er ruimte is om uit te lopen, kan het ook zijn dat we iets eerder klaar zijn. Lees hier verder.
Voor particulieren is de sessie prijs op de site inclusief reiskosten (binnen de regio Breda) en inclusief BTW. Voor bedrijven is de sessie prijs exclusief reiskosten en exclusief BTW.
Op de factuur staat de sessie aangegeven, de datum en de prestatiecode (voor je verzekeraar). Dit is ongeacht hoelang de sessie duurde: ongeveer een uur (standaard) of extra lang (1,5 uur). De omschrijving van de sessie op de factuur is afhankelijk van je verzekeraar.
Over het algemeen wordt coaching niet vergoed door verzekeraars. Bij mij wel omdat ik verder ga dan “gewone” coaching. Vanwege mijn opleidingen doe ik hoofdzakelijk counseling. Hierdoor heb ik mij kunnen aansluiten bij een beroepsorganisatie voor therapeuten. Dit geeft mij voldoende licenties om vergoed te worden door een aantal verzekeraars. Wil je hier meer over weten en welke verzekeraars dat zijn? Dat kan je hier lezen.
e-coaching coach breda

Antwoorden over de praktijk

Helaas is de praktijk lastig toegankelijk voor mindervaliden. Ik coach vanuit thuis en ons huis ligt op ongeveer 4 (luie) traptreden vanaf de straat. Mocht je toch door mij gecoacht willen worden: neem dan even contact op. Dan kunnen we vast een oplossing vinden, wellicht met online coaching.
Nee helaas, je kan geen familieleden meenemen. Mijn praktijk heeft namelijk geen wachtruimte. Familieleden kunnen alleen meekomen als ze op jouw uitnodiging en in overleg met mij bij het gesprek zijn. In alle andere gevallen zullen ze even buiten moeten wachten.
Jazeker. De praktijk ligt op ongeveer 5 minuten lopen van de bushalte. Wil je meer weten over met het OV komen? Kijk dan hier.
Ik coach vanuit mijn eigen huis omdat ik vind dat een huislijke sfeer het coaching helpt. Als je wat meer foto’s wil zien van hoe het eruit ziet, kijk dan hier.
Hier in huis hebben we een hond, een teckel om precies te zijn. Ze is dol op mensen dus je hoeft niet bang voor haar te zijn. Ze is niet bij de sessie aanwezig en als je aangeeft dat je honden eng vindt, kan ik er voor zorgen dat je haar niet hoeft te ontmoeten.
Recht voor de deur kan je helaas niet parkeren maar om de hoek is een kleine parkeerplaats. Verder zijn er in de wijk voldoende gratis parkeermogelijkheden.
Jazeker kan ik je ook online coachen op allerlei vlak. Dit wordt ook wel e-coaching genoemd. Neem contact op als je meer wil weten.
praktijk vragen coach coaching breda