Allegorie coaching coach Breda
Banner trap

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden

De meest voorkomende vragen zijn hier vermeld.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op

Antwoorden voor coaching

Bij coaching krijg je hulp om een voor jou belangrijke hulpvraag te beantwoorden. Je gaat samen met een coach opzoek naar wat jou tegenhoudt te doen wat je wil doen. Een coach begeleidt jou daarbij.

Dingen die je eerst in de weg zaten, kan je nu weer aan. Je geeft jezelf zo de kans beter in je vel te zitten. Daarbij kan coaching voorkomen dat je last krijgt van een burnout.
Niemand. Dus dat geldt ook voor ouders, partners, werkgevers en andere hulpverleners. Dit is vastgelegd in de wet. Je kan er hier meer over lezen.
Coaching op afstand wordt ook video coaching of e-coaching genoemd. Ik coach ook op afstand als je dat beter uitkomt. Daar moet ik wel bij opmerken dat coaching effectiever is als we in een ruimte bij elkaar zitten. We maken dan een afspraak en ik stuur je een link naar een digitale ruimte waar we elkaar spreken. Deze ruimte is afgeschermd en beveiligd. Er kan dus niemand bij.
Bij EMDR wordt de herinnering aan een trauma vervaagt door je werkgeheugen af te leiden. Tijdens EMDR haal je een pijnlijke herinnering op. Bij IoPT wordt niet gestuurd op het herbeleven van je trauma. Bij IoPT verwerk je in jouw tempo het trauma en neem je afscheid van het overlevingsmechanisme dat aan het trauma is gekoppeld. Je kan hier meer lezen over trauma coaching.
Een opstelling is een uitbeelding in de ruimte van jouw vraag met behulp van mensen of woorden op papier. Op die manier krijg je een levend schilderij van hoe jouw onderbewuste werkt. Je kan er hier meer over lezen.
Bij coaching ga je zelf opzoek naar veranderingen voor jezelf die jij oké vindt. Een coach begeleidt jou hierbij. Bij counseling kijkt de counselor met jou ook naar de onderliggende problemen. Ik combineer deze twee zodat je het maximale resultaat kan halen en je het meeste effect krijgt. Vandaar dat je op facturen “counseling” ziet staan.
Bij trauma coaching gebeurd het vaker dat je meer tijd wil voor je sessie. Voor een sessie met trauma coaching is vaker 1,5 uur fijn terwijl voor reguliere coaching een uur meestal genoeg is. De kosten per sessie zijn daardoor wel iets hoger.
Allegorie coaching coach Breda

Antwoorden over kosten en vergoeding

Coaching kost per sessie €92,50. Hiervoor krijg je sessies van ongeveer een uur. Net als dat er ruimte is om uit te lopen, kan het ook zijn dat we iets eerder klaar zijn. Lees hier verder.
Coaching gaat verder dan alleen het uur dat ik met jou praat. Zo bereid ik de sessies altijd goed voor en maak ik na afloop een kort verslag. Deze tijd is inbegrepen in de sessie prijs.
Over het algemeen wordt coaching niet vergoed door verzekeraars. Bij mij wel omdat ik verder ga dan “gewone” coaching. Vanwege mijn opleidingen counsel ik hoofdzakelijk. Hierdoor heb ik mij kunnen aansluiten bij een beroepsorganisatie voor therapeuten. Dit geeft mij voldoende licenties om vergoed te worden door een aantal verzekeraars. Wil je hier meer over weten en welke verzekeraars dat zijn? Dat kan je hier lezen.
Als je meer tijd wil voor trauma coaching, duurt de sessie langer. Dat verschil zie je terug in de prijs: € 140,-* per sessie van 1,5 uur. Meer lezen over trauma coaching? Klik dan hier. Wil je meer weten over de prijzen? Klik dan hier.
Al je last hebt van een burnout, chronische stress of je bent overpannen, dan is dat iets dat al een tijdje bezig is. Je hebt er dus al langer last van en komt nu met een hulpvraag omdat het niet meer gaat. Stress, burnout en overspannenheid zitten niet alleen in je hoofd. Het zit ook in je hele lijf en daar moet je van herstellen. Dat gaat minder snel dan je zou willen. Daarom duurt dit traject langer dan andere coaching. Je kan hier meer lezen over burnout coaching.
Allegorie coaching coach Breda

Antwoorden over de praktijk

Helaas is de praktijk lastig toegankelijk voor mindervaliden. Ik coach vanuit thuis en ons huis ligt op ongeveer 4 (luie) traptreden vanaf de straat. Ook heb ik geen aangepast toilet. Mocht je toch door mij gecoacht willen worden: neem dan even contact op. Dan kunnen we vast een oplossing vinden.

Nee helaas, je kan geen familieleden meenemen. Mijn praktijk heeft namelijk geen wachtruimte. Familieleden kunnen alleen meekomen als ze op jouw uitnodiging en in overleg met mij bij het gesprek zijn. In alle andere gevallen zullen ze even buiten moeten wachten.

Jazeker. De praktijk ligt op ongeveer 5 minuten lopen van de bushalte. Wil je meer weten over met het OV komen? Kijk dan hier.
Ik coach vanuit mijn eigen huis omdat ik vind dat een huislijke sfeer het coaching helpt. Als je wat meer foto’s wil zien van hoe het eruit ziet, kijk dan hier.
Hier in huis hebben we een hond, een teckel om precies te zijn. Ze is dol op mensen dus je hoeft niet bang voor haar te zijn. In principe is ze niet bij de sessie aanwezig. Als je het leuk vindt dat ze wel bij de sessie komt liggen, kan dat. Heb je dat liever niet dan kan dat natuurlijk ook. Wil je iets meer weten over onze teckel Flop? Ze heeft een eigen instagram account: @flopdeteckel.
Recht voor de deur kan je helaas niet parkeren maar om de hoek is een kleine parkeerplaats. Verder zijn er in de wijk voldoende gratis parkeermogelijkheden.
Allegorie coaching coach Breda

Help! Mijn vraag staat er niet bij!

Geen probleem. Je kan gewoon contact met mij op nemen en dan beantwoord ik jouw vraag. Je kan contact opnemen per mail, telefonisch of het contactformulier invullen.

Naar contactpagina

Trauma coaching

We hebben allemaal kleine en grote trauma's die ons blokkeren. Soms weten we niet meer waarom we doen wat we doen

Lees verder over trauma coaching

Burnout coaching

Chronische stress en burnout zorgen dat je niet kan doen wat je wil doen. Het is goed te behandelen met coaching. Hoe dat kan?

Lees verder over burnout coaching

Jongerencoaching

Allegorie coaching heeft ook jongerencoaching voor jongeren en (jong)volwassenen van 12 tot 25 jaar. Nieuwsgierig geworden?

Lees verder over jongerencoaching

Waarom zou je mij kiezen?

Coaching werkt alleen als je een klik hebt met je coach. Meer weten wie ik ben en hoe ik coach?

Lees verder over mij