Allegorie coaching coach Breda
Banner trap

Maatwerk coaching

Maatwerk coach

Coaching is maatwerk. Er zijn verschillende methodieken en aanpakken mogelijk.
Om bij jouw oplossing te komen, worden ze situationeel ingezet

Maatwerk

Elk traject dat je bij mij doorloopt is maatwerk. Dit omdat jouw traject uniek is. Omdat jij en ik nooit van te voren kunnen weten wat jij in de sessies bij jezelf ontdekt, kan ik van te voren ook niet bepalen wat we gaan doen. Dus welke methode of coachingstechniek wordt ingezet, hangt van jou af: dat heet situationeel coachen. De situatie vraagt om specifieke methodieken en aanpak. Ik kan je daarom van te voren nooit precies zeggen welke ik ga inzetten en wanneer.
Als bij mij start krijg je een coachplan. Hierin staat een globaal idee wat we gaan doen en een inschatting hoe lang het traject gaat duren. Er staat niet in wat we precies gaan doen. Dat komt omdat jij elke keer tijdens een coachingssessie iets nieuws over jezelf ontdekt waar ik mijn coaching op aanpas.
Wel volg ik altijd het zelfde stappenplan. Dit is universeel en biedt alle mogelijkheid elke geschikte aanpak op elk moment in te kunnen zetten. Daarnaast heb ik een universele benadering voor jouw hulpvraag: ik werk oplossingsgericht.
Allegorie coaching coach Breda

Gericht op de oplossing

Ik help je met de praktische coachingsmethode Oplossingsgericht Werken. Hierbij kijk ik naar de successen die je al hebt bereikt. Waar ben je goed in? Waar word je blij van? Wat helpt je? Wat heeft al geholpen? Het is een bewezen positieve en sterke manier om veranderingen bij mensen voor elkaar te krijgen. Vroeger werd vooral gekeken naar de oorzaken en het “repareren” van schade. Ook de opvoeding ging het vooral over afleren van ongewenst gedrag; straffen dus. Dat doe ik dus niet. Bij oplossingsgericht werken gebruik ik altijd een bewezen coachingsmethode zoals (onder andere) NLP, ACT. Ik kijk met jou naar de oplossing. Alles doe je stap voor stap. Kleine stappen zijn gemakkelijker te zetten. Het gaat om de beweging de goede kant op.
Voor stress en burn-out coaching gebruik ik de CSRĀ®-methode. Hierbij kijken we niet alleen naar wat stress met je hoofd doet, ook werken we aan de fysieke effecten van stress. Voor trauma coaching gebruik ik de IoPT-methode. Deze twee methodes kan ik ook in het maatwerk traject inzetten, mocht dat nodig zijn.

Oplossingsgericht werken samengevat

  • Doe meer van wat goed werkt en stop met wat niet werkt. Je zal merken dat dit extra energie geeft.

  • Als iets niet goed gaat, kijk dan naar wat de uitzonderingen in die situatie zijn.

  • Mensen kunnen het zelf. Kijk naar wat je in het verleden succesvol hebt gedaan!

  • Leg je focus op de toekomst. De vervelende dingen uit het verleden kan je niet veranderen.

Loopbaandoel Allegorie coaching Breda

Trauma coaching

We hebben allemaal kleine en grote trauma's die ons blokkeren. Soms weten we niet meer waarom we doen wat we doen

Lees verder over trauma coaching

Jongerencoaching

Allegorie coaching heeft ook jongerencoaching voor jongeren en (jong)volwassenen van 12 tot 25 jaar. Nieuwsgierig geworden?

Lees verder over jongerencoaching

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je weten waar je mij kan vinden? Neem dan gerust contact op

Lees waar en hoe je mij kan vinden

Waarom zou je mij kiezen?

Coaching werkt alleen als je een klik hebt met je coach. Meer weten wie ik ben en hoe ik coach?

Lees verder over mij