praktische coaching coach breda
Banner trap

Loopbaancoaching

Loopbaancoach

Ben je toe aan iets anders of zoekt je wat bij je past?
Om bij jouw antwoord te komen, kan je loopbaancoaching inzetten

Jouw loopbaan

Ooit heb je een keuze gemaakt voor een opleiding, of voor juist geen opleiding. Hoe dan ook, je bent ooit ergens gestart met je eerste baan. Of dat nu lang geleden is, of kort geleden: het maakt niet uit voor loopbaancoaching. Dat komt omdat je NU op een punt bent dat je eigenlijk wel wil weten hoe je verder moet. Omdat het in jouw leven niet om “moeten” hoort te gaan, ga je met loopbaancoaching opzoek wat je wil en wat bij je past.
Bij loopbaancoaching ligt de focust op jouw loopbaan en de keuzes die je kan en wil maken. Op die manier vind je jouw route naar een volgende stap. Welke methode of coachingstechniek wordt ingezet, hangt van jou af: dat heet situationeel coachen. De situatie vraagt om specifieke methodieken en aanpak. Ik kan je daarom van te voren nooit precies zeggen welke ik ga inzetten en wanneer.

De start

Als bij mij start krijg je een coachplan. Hierin staat een globaal idee wat we gaan doen en een inschatting hoe lang het traject gaat duren. Er staat niet in wat we precies gaan doen. Dat komt omdat jij elke keer tijdens een coachingssessie iets nieuws over jezelf ontdekt waar ik mijn coaching op aanpas. Wel staat in alle sessies jouw loopbaan centraal!
loopbaancoach loopbaancoaching breda

Gericht op antwoorden

Om jouw je antwoorden te kunnen geven, gebruik ik hoofdzakelijk IKIGAI. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen één of meerdere IKIGAI: een passie waar we ’s ochtends ons bed voor uitkomen en die de moeite waard is om voor te leven. In je IKIGAI komen vier componenten samen: je houdt ervan, anderen hebben er baat bij, je kunt ervoor betaald worden en je bent er goed in.
Niet alleen jouw zoektocht naar antwoorden gaat over je beroepskeuzes. Doordat je deze vraag nu hebt, kunnen er andere kanten van jezelf zijn die er ook voor zorgen dat je deze vraag nu hebt. Daarom gebruik ik, naast de specifieke loopbaancoaching, ook andere bewezen coachingsmethodes zoals (onder andere) NLP, ACT. Als je ook last van stress hebt, gebruik ik stress en burn-out volgens de CSR®-methode. Al deze methodes kan ik in het loopbaantraject inzetten, mocht dat nodig zijn.
loopbaan coach coaching breda

Trauma coaching

We hebben allemaal kleine en grote trauma's die ons blokkeren. Soms weten we niet meer waarom we doen wat we doen

Lees verder over trauma coaching

Waarom zou je mij kiezen?

Coaching werkt alleen als je een klik hebt met je coach. Meer weten wie ik ben en hoe ik coach?

Lees verder over mij

Burnout coaching

Chronische stress en burnout zorgen dat je niet kan doen wat je wil doen. Het is goed te behandelen met coaching. Hoe dat kan?

Lees verder over burnout coaching

Jongerencoaching

Allegorie coaching heeft ook jongerencoaching voor jongeren en (jong)volwassenen van 12 tot 25 jaar. Nieuwsgierig geworden?

Lees verder over jongerencoaching